Meer blauw op straat, een vervolg van een eerder blog

Zoals je ziet staat hier er een rare foto bij dit blog en ik zal je vertellen hoe dit komt:

Een tijdje geleden schreef ik een aardig blog over de politie. Hoe onaangenaam ze waren aan de telefoon en hoe ze vast bleven houden aan hun eigen protocollen ipv mee te denken met mijn vraag. Dat blog lees je hier.

Bij dit blog had ik een mooie foto van google geplukt van een politieman met een mobiele telefoon in zijn hand. Een beetje naïef dacht ik nog aan de ouderwetse slogan van de politie: “Deze pet past ons allemaal!” Dus deze foto is ook van ons allemaal. De blog ging op alle social media en werd flink gedeeld, omdat velen de niet zo aardige houding van de politie herkende. Veel herkenbaarheid, veel reacties wat kon ik me nog meer wensen….

Een paar weken later, net voor mijn vakantie, ligt er een envelop op de mat, jawel een echte ouderwetse envelop, kom daar nog maar eens om! Deze envelop was van een advocatenkantoor die de fotograaf van deze foto vertegenwoordigde…….

Je snapt het al, ik heb een foto gebruikt met auteursrechten. In mijn onschuld dacht ik dat foto’s waar de naam van een fotograaf of een bedrijf doorstaat betaald moest worden en de rest vrij van rechten was. Dus niet!

Alle foto’s meteen weghalen en betalen….. nou van die factuur, daar kunnen vier personen uitgebreid van eten in de Librije in Zwolle!

Graag had ik voor die foto betaald zodat ik deze kon blijven gebruiken. Maar dat bedrag was zo ontzettend hoog! Daar zou ik een echt goede fotograaf voor in kunnen huren. Of met minstens twee personen kunnen eten in de Librije, met wijnarrangement!

Moraal 1 van dit verhaal: als je een foto van internet plukt bestaat de kans dat je even niet kunt eten in de Librije.
Moraal 2 van dit verhaal: ieder zijn vak. Dus als je een goede communicatie- en/of commerciële training nodig hebt voor jezelf of je medewerkers bel mij; Vera van kampen Hostmanshiptraining 06-16244367

Telefoon

0343-430143
 

Adres

Warande 52
3961 LE Wijk bij Duurstede
 

Email

info@hostmanshiptraining.nl
 

Direct contact
Vera van Kampen

06-16244367